Online only
New product
97 Item Items
Warning: Last items in stock!
Availability date: 0000-00-00
Recipient :
* Required fields
or Cancel
Solný květ, jak ji v Portugalsku a i ve Francii nazývají (Flor de Sal, Fleur de Sel) je jedna z nejvzácnějších solí vůbec. Tvoří se na povrchu vody solné pánve jako smetana na mléku, avšak jen za příznivých klimatických podmínek (teplota, vlhkost, síla větru). Její krystalky se musí do pár hodin posbírat speciálním síťovým podběrákem, jinak klesnou ke dnu. Je taktéž sušena na slunci a větru. Světoví šéfkuchaři a gurmáni ji považují za skvost mezi solemi a oceňují její jemnou texturu a vyváženou chuť. Solný květ je výbornou tečkou na dochucení vařených jídel a studených pokrmů.
Tato přírodní mořská sůl pochází z Národního Parku na pobřeží jižního Portugalska. Sůl se tvoří odpařováním mořské vody, je ručně sbíraná, sušená na slunci a větru a následně pečlivě balena. Nepodstupuje žádné procesy rafinace a neobsahuje žádné přidané látky. Za ruční výrobu, chemickou a mikrobiologickou čistotu ručí certifikáty SATIVA a CERTIPLANET.
Tradice solných pánví se datuje od časů Féničanů. Později ji Římané vylepšili, ale prakticky zůstala nezměněná po celých 2000 let. Solné pánve odkud pochází naše sůl byly založeny dle tisícileté tradice jako část rodinného podniku na začátku dvacátého století pradědečkem současného majitele a výrobce.
Tradiční výroba je založena na suchém a horkém podnebí a řemeslném umění dělníků.
Při zpracování není použita žádná těžká technika. Při sklizni ani při údržbě. Všechny procesy jsou manuální, využívající prastarých metod a technik. Takto vzniká a je sbíráná během léta naše sůl. Tímto způsobem „výroby“ a sběru si zachová své cenné minerály a stopové prvky přirozeně obsažené v mořské vodě, zejména pak hořčík, draslík, vápník, selen, jód a mnoho dalších.
Přírodní mořská sůl se usazuje na dně hliněných, krystalizačních pánví skrze přirozené odpařování mořské vody s vysokou koncentrací soli. Přibližně po třech týdnech se sklízí tradičními dřevěnými „hráběmi“ a nechá se na okraji pánve vysušit sluncem, ve formě malého kopečku. Tak si zachovává cenné minerály, stopové prvky a svou typickou zbytkovou vlhkost, které se říká „matka vody“.Tato sůl je vhodná na každodenní vaření.
• po sklizni neprobíhají žádné rafinovací procesy, tzn:
* Sůl není chemicky ošetřena
* Sůl není opět krystalizována
* Sůl není uměle sušena
• přírodní mořská sůl neobsahuje žádné přidané látky
Obsah NaCl tohoto přírodního produktu je zpravidla mezi 95 – 98 procenty, přičemž zbylá procenta chybějící do 100 neobsahují nečistoty, jako rafinované typy solí, ale naopak se skládají se zbytkové přírodní vlhkosti na slunci sušené soli. Tato zbytková vlhkost je označována jako „solná matka“ a z části slouží jako nosný prostředek pro nespočetné množství minerálů a stopových prvků přirozeně obsažených v mořské vodě.
Podmínky přírodní mořské soli
Ukazateli pro opravdu nerafinovanou, přírodní mořskou sůl jsou tedy: vyšší obsah vlhkosti (mezi 3 až 8 procenty) a nižší obsah NaCl a to při jen nepatrném stupni znečištění. Další velkou předností před rafinovanými druhy solí je zvýšený obsah hořčíku, vápníku a draslíku (mimo jiných minerálů).
Použitá mořská voda nesmí být znečištěna průmyslovými a zemědělskými nečistotami (olej, saze, těžké kovy, pesticidy, dusitany atd.) a ani zárodky (bakterie, plísně atd.) Jako kontrolní důkaz slouží rozbory vody a z ní vytěžené soli.
Ruční výroba a sklizeň
Celý proces je založen na tisíceleté tradici a prakticky se nezměnil. Krystalizace probíhá v malých pánvích (4 x 9m) napuštěných
koncentrovanou mořskou vodou a následně je ručně a velmi opatrně sbírána ze dna pánve (hrubozrnná sůl , která je následně jemně pomleta.
Podmínky pro nejvyšší kvalitu ručně sbírané soli jsou tedy čistá mořská voda a pečlivá a opatrná sklizeň. Pokud jsou splněny tyto podmínky, není nutné sůl následně mýt.
Je přírodní mořská sůl lepší?
Ten, kdo již přírodní mořskou sůl (výše popsanou) ochutnal a srovnal s ostatními typy solí, bez váhání na tuto otázku odpoví „ano“. Ale protože o chuti jednotlivce je těžké polemizovat, zde pár faktů:
• Přírodní mořská sůl vyzdvihuje chuti pokrmů.
• Přírodní mořská sůl je hodnotná pro zdraví.
• Přírodní mořská sůl je vyráběna udržitelným způsobem, což je přínosnější pro životní prostředí, ekonomiku a spotřebitele.
Tradiční výroba a sklizeň přírodní mořské soli začala pravděpodobně už za časů Féničanů a zůstala téměř nezměněna po celých 2000 let.
Zatímco zakládání mnoha průmyslových solných polí změnilo před 40 lety tvář pobřeží jižního Portugalska, přispívají tradiční solné pánve k zachování přírody zvyšují její ekologickou hodnotu. Ruční sklizeň a údržba minimalizují kontaminaci vody a půdy škodlivými látkami. Kolem solných pánví a v nádržích koncentrujících mořskou vodu žije nespočet halofilních (slanomilních) rostlin a ptáků. Vodní ptáci jako plameňáci, volavky, bahňáci a mnoho dalších zde po celý rok hnízdí. Ryby a korýši, kteří zde žijou slouží zaprvé ptákům jako potrava a za druhé jsou spolehlivými bio-ukazateli nezávadnosti vod.
Více se o mořské soli můžete dozvědět také v oddělení NOVINKY, kde je celé pojednání o výrobě, zpracování, označování mořské soli.
Výživové údaje na 100 g
Energie 0 kJ / 0 kcal Sůl 96,7 g Obsahuje zanedbatelné množství tuků, nasycených mastných kyselin, sacharidů, cukrů a bílkovin. Minerální látky na 100 g % RI* Hořčík 742 mg 198 % Draslík 1821 mg 91 % Jód 111 µg 74 %
Nerafinovaná jedlá mořská sůl nejvyšší kvality.
Obsahuje hořčík, draslík, jód, sůl.
Jedlá mořská sůl Solný květ • z přírodní rezervace na jihu Portugalska • vysoký obsah minerálů • sůl má mezinárodní certifikát kvality SATIVA a CERTIPLANET
Hmotnost: 200 g
Minimální trvanlivost do: viz víčko. Skladujte v suchu. flor de sal *RI – denní referenční hodnota příjmu
Flor de Sal se tvoří na povrchu vody solné pánve, avšak jen za příznivých klimatických podmínek. Její krystalky se musí do pár hodin posbírat jinak klesnou ke dnu. Je sušena na slunci a větru.
Fotografie uvedené v galerii u výrobku jsou přímo z jižního Portugalska, z místa solných pánví od kud se dostane tato kuchařská delitasa až na Váš stůl.
TENTO VÝROBEK LZE TAKÉ ZAKOUPIT V GASTRO BALENÍ 20 kg
-pro více informací nás kontaktujte.
Dodavatel: Living spoon s.r.o. Revoluční 152, 541 01 Trutnov www.zivalzicka.cz
Vyrobeno ve spolupráci s přírodou.
Solný květ, jak ji v Portugalsku a i ve Francii nazývají (Flor de Sal, Fleur de Sel) je jedna z nejvzácnějších solí vůbec. Tvoří se na povrchu vody solné pánve jako smetana na mléku, avšak jen za příznivých klimatických podmínek (teplota, vlhkost, síla větru). Její krystalky se musí do pár hodin posbírat speciálním síťovým podběrákem, jinak klesnou ke dnu. Je taktéž sušena na slunci a větru. Světoví šéfkuchaři a gurmáni ji považují za skvost mezi solemi a oceňují její jemnou texturu a vyváženou chuť. Solný květ je výbornou tečkou na dochucení vařených jídel a studených pokrmů.
Tato přírodní mořská sůl pochází z Národního Parku na pobřeží jižního Portugalska. Sůl se tvoří odpařováním mořské vody, je ručně sbíraná, sušená na slunci a větru a následně pečlivě balena. Nepodstupuje žádné procesy rafinace a neobsahuje žádné přidané látky. Za ruční výrobu, chemickou a mikrobiologickou čistotu ručí certifikáty SATIVA a CERTIPLANET.
Tradice solných pánví se datuje od časů Féničanů. Později ji Římané vylepšili, ale prakticky zůstala nezměněná po celých 2000 let. Solné pánve odkud pochází naše sůl byly založeny dle tisícileté tradice jako část rodinného podniku na začátku dvacátého století pradědečkem současného majitele a výrobce.
Tradiční výroba je založena na suchém a horkém podnebí a řemeslném umění dělníků.
Při zpracování není použita žádná těžká technika. Při sklizni ani při údržbě. Všechny procesy jsou manuální, využívající prastarých metod a technik. Takto vzniká a je sbíráná během léta naše sůl. Tímto způsobem „výroby“ a sběru si zachová své cenné minerály a stopové prvky přirozeně obsažené v mořské vodě, zejména pak hořčík, draslík, vápník, selen, jód a mnoho dalších.
Přírodní mořská sůl se usazuje na dně hliněných, krystalizačních pánví skrze přirozené odpařování mořské vody s vysokou koncentrací soli. Přibližně po třech týdnech se sklízí tradičními dřevěnými „hráběmi“ a nechá se na okraji pánve vysušit sluncem, ve formě malého kopečku. Tak si zachovává cenné minerály, stopové prvky a svou typickou zbytkovou vlhkost, které se říká „matka vody“.Tato sůl je vhodná na každodenní vaření.
• po sklizni neprobíhají žádné rafinovací procesy, tzn:
* Sůl není chemicky ošetřena
* Sůl není opět krystalizována
* Sůl není uměle sušena
• přírodní mořská sůl neobsahuje žádné přidané látky
Obsah NaCl tohoto přírodního produktu je zpravidla mezi 95 – 98 procenty, přičemž zbylá procenta chybějící do 100 neobsahují nečistoty, jako rafinované typy solí, ale naopak se skládají se zbytkové přírodní vlhkosti na slunci sušené soli. Tato zbytková vlhkost je označována jako „solná matka“ a z části slouží jako nosný prostředek pro nespočetné množství minerálů a stopových prvků přirozeně obsažených v mořské vodě.
Podmínky přírodní mořské soli
Ukazateli pro opravdu nerafinovanou, přírodní mořskou sůl jsou tedy: vyšší obsah vlhkosti (mezi 3 až 8 procenty) a nižší obsah NaCl a to při jen nepatrném stupni znečištění. Další velkou předností před rafinovanými druhy solí je zvýšený obsah hořčíku, vápníku a draslíku (mimo jiných minerálů).
Použitá mořská voda nesmí být znečištěna průmyslovými a zemědělskými nečistotami (olej, saze, těžké kovy, pesticidy, dusitany atd.) a ani zárodky (bakterie, plísně atd.) Jako kontrolní důkaz slouží rozbory vody a z ní vytěžené soli.
Ruční výroba a sklizeň
Celý proces je založen na tisíceleté tradici a prakticky se nezměnil. Krystalizace probíhá v malých pánvích (4 x 9m) napuštěných
koncentrovanou mořskou vodou a následně je ručně a velmi opatrně sbírána ze dna pánve (hrubozrnná sůl , která je následně jemně pomleta.
Podmínky pro nejvyšší kvalitu ručně sbírané soli jsou tedy čistá mořská voda a pečlivá a opatrná sklizeň. Pokud jsou splněny tyto podmínky, není nutné sůl následně mýt.
Je přírodní mořská sůl lepší?
Ten, kdo již přírodní mořskou sůl (výše popsanou) ochutnal a srovnal s ostatními typy solí, bez váhání na tuto otázku odpoví „ano“. Ale protože o chuti jednotlivce je těžké polemizovat, zde pár faktů:
• Přírodní mořská sůl vyzdvihuje chuti pokrmů.
• Přírodní mořská sůl je hodnotná pro zdraví.
• Přírodní mořská sůl je vyráběna udržitelným způsobem, což je přínosnější pro životní prostředí, ekonomiku a spotřebitele.
Tradiční výroba a sklizeň přírodní mořské soli začala pravděpodobně už za časů Féničanů a zůstala téměř nezměněna po celých 2000 let.
Zatímco zakládání mnoha průmyslových solných polí změnilo před 40 lety tvář pobřeží jižního Portugalska, přispívají tradiční solné pánve k zachování přírody zvyšují její ekologickou hodnotu. Ruční sklizeň a údržba minimalizují kontaminaci vody a půdy škodlivými látkami. Kolem solných pánví a v nádržích koncentrujících mořskou vodu žije nespočet halofilních (slanomilních) rostlin a ptáků. Vodní ptáci jako plameňáci, volavky, bahňáci a mnoho dalších zde po celý rok hnízdí. Ryby a korýši, kteří zde žijou slouží zaprvé ptákům jako potrava a za druhé jsou spolehlivými bio-ukazateli nezávadnosti vod.
Více se o mořské soli můžete dozvědět také v oddělení NOVINKY, kde je celé pojednání o výrobě, zpracování, označování mořské soli.
Výživové údaje na 100 g
Energie 0 kJ / 0 kcal Sůl 96,7 g Obsahuje zanedbatelné množství tuků, nasycených mastných kyselin, sacharidů, cukrů a bílkovin. Minerální látky na 100 g % RI* Hořčík 742 mg 198 % Draslík 1821 mg 91 % Jód 111 µg 74 %
Nerafinovaná jedlá mořská sůl nejvyšší kvality.
Obsahuje hořčík, draslík, jód, sůl.
Jedlá mořská sůl Solný květ • z přírodní rezervace na jihu Portugalska • vysoký obsah minerálů • sůl má mezinárodní certifikát kvality SATIVA a CERTIPLANET
Hmotnost: 200 g
Minimální trvanlivost do: viz víčko. Skladujte v suchu. flor de sal *RI – denní referenční hodnota příjmu
Flor de Sal se tvoří na povrchu vody solné pánve, avšak jen za příznivých klimatických podmínek. Její krystalky se musí do pár hodin posbírat jinak klesnou ke dnu. Je sušena na slunci a větru.
Fotografie uvedené v galerii u výrobku jsou přímo z jižního Portugalska, z místa solných pánví od kud se dostane tato kuchařská delitasa až na Váš stůl.
TENTO VÝROBEK LZE TAKÉ ZAKOUPIT V GASTRO BALENÍ 20 kg
-pro více informací nás kontaktujte.
Dodavatel: Living spoon s.r.o. Revoluční 152, 541 01 Trutnov www.zivalzicka.cz
Vyrobeno ve spolupráci s přírodou.
Vhodné ke smažení, pečení a dušení. Nepřepaluje se. Dlouho vydrží.
Vhodné ke smažení, pečení a dušení. Nepřepaluje se. Dlouho vydrží.
Vhodné ke smažení, pečení a dušení. Nepřepaluje se. Dlouho vydrží.
Vhodné ke smažení, pečení a dušení. Nepřepaluje se. Dlouho vydrží - POUZE PALETOVÝ PRODEJ
Poctivý vývar ze surovin od českých dodavatelů. Pomalu taženo 15 hodin. Oceněno značkou kvality KLASA a ČESKÁ POTRAVINA
Poctivý vývar z masa a kostí od českých dodavatelů. Pomalu taženo 15 hod. Oceněno značkou kvality KLASA a ČESKÁ POTRAVINA.
Poctivý hovězí vývar od prověřených českých dodavatelů.15hod. pomalu taženo! Oceněno značkou kvality KLASA a ČESKÁ POTRAVINA
Jedna z nejvzácnějších solí - držitel certifikátu SATIVA a CERTIPLANET
Držitel mezinárodního certifikátu SATIVA a CERTIPLANET
Cenové zvýhodněný balíček. Ušetříte 341 Kč !
Cenově zvýhodněný balíček - Ušetříte 320 kč !
Cenové zvýhodněný balíček - ušetříte 136 kč.
Cenové zvýhodněný balíček - ušetříte 136 kč
Cenové zvýhodněný balíček- uštříte 136 kč
Cenové zvýhodněný balíček - ušetříte 97 kč !
Cenové zvýhodněný balíček - ušetříte 297 kč !
Copyright © 2024 Living spoon - živá lžička Created by OMEGA WEB Czech